COBI

COBI bouwstenen staan voor veilige en hoogwaardige kwaliteit bouwstenen die zich kunnen meten met de wereldwijd bekende Lego-blokjes. COBI is een Pools bedrijf en de productie vindt plaats in de stad Mielec in het zuid-oosten van Polen, en daarmee binnen de Europese Unie (EU). De COBI bouwstenen worden volgens COBI gemaakt van Europese grondstoffen en voldoen aan de strenge standaarden en richtlijnen van de EU op het gebied van kinderspeelgoed.

Kenmerkend is de belangrijke focus van COBI op het ontwikkelen en produceren van verscheidene militaire historische collecties rondom thema’s zoals de Eerste Wereldoorlog, Tweede Wereldoorlog, Vietnamoorlog en de samenwerking met World of Tanks, World of Warships, militaire musea en bedrijven zoals BOEING.

Door de combinatie van bouwen, spelen en het opdoen van militaire historische kennis over tanks, vliegtuigen, schepen en andere eenheden is COBI uitstekend geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Fans en verzamelaars van COBI bouwsets zijn dan ook over de hele wereld te vinden.

Collecties

 

Historie

De geschiedenis van COBI gaat terug tot april 1987. In de eerste jaren begon het bedrijf met de productie van puzzles en bordspellen. Begin jaren ’90 werd nabij Warschau een gereedschapsafdeling opgezet en al snel werd in 1992 begonnen met de productie van plastic COBI bouwstenen in Warschau.

Toenemende vraag naar de COBI bouwstenen leidde in 1996 tot de verplaatsing van de productiefaciliteiten naar de stad Mielec. Op een groot industrieterrein, ingericht als een Speciale Economische Zone, werd de Plastic Factory COBI S.A. opgericht en in 1997 werd op deze nieuwe locatie gestart met de productie van COBI bouwstenen.

Het succes en de vraag naar de COBI bouwsets bleef aanhouden. In de opvolgende jaren werden geregeld nieuwe investeringen en uitbreidingen gedaan om de productiecapaciteit te vergroten. In mei 2020 werd de bouw van een nieuwe vleugel aan de fabriek afgerond.

In de tussentijd werd de naam van de COBI fabriek in Mielec op 27 maart 2015 gewijzigd in COBI Factory S.A. en werd kort daarvoor op 1 januari 2015 het huidige COBI logo in gebruik genomen. Eerder al was het hoofdkantoor op 1 juni 2012 verhuisd naar de 11 Jaskrów Street in Warschau.

 

Collecties

Fabriek

Productie

 

 

COBI bouwstenen staan voor hoogwaardige kwaliteit bouwstenen die zich kunnen meten met de wereldwijd bekende Lego-blokjes. 

Historie

Collecties

Fabriek

Productie

 

 

TERUG NAAR BOVEN